Reçel,kahvaltı sofralarımızın olmazsa olmazı,bence güne başlarken biraz enerji hiç de fena olmaz.Ayrıca son yapılan araştırmalar reçelde bulunan pektin maddesinin kanseri önlemede önemli rol üstlendiğini ortaya koyuyor.Pektin bitkilerin ve meyvelerin hücre duvarlarının başlıca bağlama bileşenidir.Pektinin şekerle birlikte jel oluşturma özelliği vardır.Jel oluşturabilecek kadar yeterli pektin bazı meyvelerde bulunur.Bir örnek ayvadır.Ticari olarak pektin elma ve portakal posasından elde edilir.Gördüğünüz gibi reçele sadece şekerli gıda gözüyle bakmamamız gerekiyor.Size,hem lezzetli hemde kısa sürede olan bir reçel tarifi vereceğim,ben yazdan dondurduğum vişneleri kullandım,beğeneceğinize eminim.Lezzet dolu günler dileğiyle:)
Malzemeler:
1 Kg Vişne veya Dondurulmuş Vişne
1 Kg Şeker
Yapılışı:
Ben dondurduğum vişnelerin çekirdeklerini,donuk haldeyken çıkarıyorum.Hem çok kolay oluyor,hem de vişnelerin şekli bozulmuyor.Bir tencereye vişneleri koyup kısık ateşte 10 dakika kadar suyunu salmasını bekleyelim.Sonra şekeri ilave edip 15 dakika orta ateşte reçelimizi kaynatalım.İşte hepsi bu,kavanozlara koyup sıcak günlerde buzdolabında saklayabiliriz.Afiyet olsun!