Bazen düşünüyorum sevmediğim bir yiyecek çeşidi varmı diye...Yok kesinlikle yok!Ama hamur işleri galiba biraz daha ağır basıyor.Şimdi sizinle en sevdiğim bir makarna çeşidini paylaşacağım.Bu bence başlı başına bir öğün olabilir,çünkü içinde hem mantar hemde tavuk var.Böylece bir öğünde almamız gereken et ve sebze tamamlanıyor,yanına güzel bir salata işte tamam!Eve geç geldiğim akşamlarda bu ikiliyi sıkça kullanıyorum ve herkes çok memnun kalıyor.
Bu tarifte penne makarna,yani kalem de dediğimiz makarna çeşidini kullandım siz başka bir makarna çeşidi de kullanabilirsiniz.Ben içinde tavuk parçaları ve mantar olduğu için biraz kalın bir makarna kullanarak ,tavuk ve mantarın tadının makarnanın önüne geçmesini engellemek istedim.Ayrıca pennenin dışındaki çizgiler sosu tuttuğu için tercih ediyorum.Hepinize lezzet dolu günler dileğiyle:)
Malzemeler:
1 Paket Penne Makarna
2 Adet Tavuk Göğsü
1 Paket Krema
250 Gr Mantar
1 Adet Soğan
Karabiber
Kekik
2-3 Diş Sarmısak
2 Kaşık Tereyağ
Geniş ve derin bir tavada ince doğranmış soğanı ve sarmısağı biraz tereyağ ile kavuralım.İçine kuşbaşı doğranmış tavuk parçalarını koyalım ve kavurmaya devam edelim.Daha sonra ince dilimlenmiş mantarları ilave edip bir iki dakika pişirip tuzunu ve karabiberi ilave edelim.Kremasını koyup bir iki taşım kaynatıp içine dirice haşladığımız makarnaları süzüp katalım.Servis tabağına alıp,kekikle servis yapalım.Afiyet olsun!