Pilav ve tavuk kadar birbirine yakışan bir başka ikili var mı bilmiyorum,onun için alternatiflerini sık sık denerim.Şimdi misafirleriniz için şık bir sunum olan bu tarifimi sizlerle paylaşıyorum.Yapımıda çok kolay.Bir kaseye, ters olarak bir reçellik yerleştirin ve üzerine pilavınızı bastırarak koyun.Tabağa,kaseyi kapaklayıp çıkardığınızda,reçellik ortada kalacak ve açık tarafı size bakıyor olacak.Reçelliği ortasından dikkatlice alalım ve bu oluşan boşluğa etlerimizi koyalım.Bunu diğer pilav ve bulgur çeşitleri ile deneyip içine de istediğinizi koyabilirsiniz.Lezzet dolu günler dileğiyle:)
Malzemeler:
1 Adet Soğan
2 Adet Tavuk Göğsü
1/2 Kaşık Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Köri
150 Gr Mantar
Fındık Yağı
Yapılışı:
Bir tencereye soğanımızı doğrayalım yağ ile birlikte biraz kavuralım,içine tavukları ilave edip tekrar kavuralım.Sonra salçamızı,köriyi,tuz,karabiber ve mantarı ilave edip mantarlar pişip suyunu çekene kadar kaynatalım.Hazırladığımız pilav kasesinin içine tavukları koyup servis yapalım.Afiyet olsun!