spoon

Son Eklenenler

Alman Pastası

0

Category :

Kim pasta sevmez ki ! Mesela bizim evde her akşam pasta olsa ben ve kızlarım hiç bıkmayız... Ama pasta yapmak biraz zaman alır.Kekinin hazırlanması ,kremanın hazırlanması ve bunların bir pastaya dönüştürülmesi emek ve zaman gerektirir.Fakat şimdi size vereceğim tarif hem kolay hem de kısa sürede yapabileceğiniz bir pasta. Lezzetinden hiç bahsetmiyorum çünkü inanılmaz.Hepinize lezzet dolu günler dileğiyle:)







Malzemeler :
2 Yumurta 
3/4 Çay Bardağı Eritilmiş Margarin
1 Çay Bardağı Yoğurt
3 Çay Bardağı Un 
1 Paket Kabartma Tozu
1,5 Çay Bardağı Şeker 
1 Adet Muz
Pudra Şekeri


Krema :
1 Yumurta Sarısı 
50 gr. Margarin 
2 Su Bardağı Süt
3 Çorba Kaşığı Un
2 Paket Vanilya
1 Çay Bardağı Şeker



Yapılışı :
Yumurta ,margarin , yoğurt , şeker iyice çırpılır.Kabartma tozu katılmış un elenerek içine ilave edilir.Karıştırılıp , yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dökülür ve 175 C  ısıtılmış fırında  pişirilir.Soğuyunca ortasından ikiye kesilir. Krema için bir tencerede yumurta sarısı,şeker,un karıştırılır.İçine süt ilave edilir ve pişirilir.Daha sonra içine margarin katılır ve mikserle çırpılır.En son vanilyalar ilave edilip soğutulur.Ayırdığımız kekin alt bölümüne pişirdiğimiz kremayı sürüp üzerine muzları dilimleyelim. Sonra kekin diğer bölümünü üzerine kapatıyoruz.Üzerine pudra şekeri serpiyoruz.Afiyet Olsun !




0 yorum:

Yorum Gönder