Bizim Trakya'da köfte meşhurdur. Çeşit çeşit köfte yapılır buralarda. Kırklareli'nin köftesi farklıdır, Edirne'nin, Tekirdağ'ın, Çorlu'nun, Silivri'nin köfteleri hep farklı farklıdır. Ayrıca, Türk Mutfağı'nın klasikleşmiş köfte türlerini de Trakya'da hemen hemen her et lokantasında bulabilirsiniz. Acılı Köfte, Kaşarlı Köfte, Kasap Köfte gibi. Yani, kısaca arkadaşlar biz Trakyalılar köfteyi pek severiz :) Ben de bugün sizlerle, Kuru Köfte tarifimi paylaşmak istiyorum. Hepinize lezzet dolu günler dileğiyle :)
Malzemeler :
1/2 kg. Dana Kıyma
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Köfte Baharı
1 Yumurta
1 Dilim Bayat Ekmek
1 Adet Soğan
Yapılışı :
Önce soğanı rendeliyoruz. İçine, bayat ekmeği kızartıp blenderdan geçirerek, toz haline geldikten sonra, ilave ediyoruz. Daha sonra yumurta ve diğer bütün malzemeleri karıştırıyoruz ve köfteyi yoğurmaya başlıyoruz. Köftenin çok iyi yoğurulması gerekiyor. En az 20 dk. kadar yoğurmanızı tavsiye ediyorum. Yoğurma işlemi bitince, şekil verip yağsız tavada kızartıyoruz. Sonra da afiyetle yiyoruz :) Afiyet olsun !
