Boooooozaaaaaa !!! Boooooozaaaaaa !!! Semtimizdeki bozacının bana ısrarla ekşi boza satması ve şişeyi açma teşebbüsümde tavana kadar boza fışkırması, beni bozacı yaptı. Artık kendi bozamı, kendim yapıyorum. Ekşiliğini, kıvamını, şekerini kendim ayarlıyorum. Kısaca kafama göre takılıyorum arkadaşlar :) Tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Hepinize lezzet dolu günler dileğiyle :)
Malzemeler :
5 Kaşık Mısır Unu (ince çekilmiş - elenmiş)
5 Kaşık Buğday Unu
Arzunuza göre Şeker
1 Bardak Boza (Mayalama için)
3 lt. Su
Yapılışı :
5 kaşık mısır unu ve 5 kaşık buğday ununu, 3 lt. suda un çorbası şeklinde pişiriyoruz. İçine zevkinize göre belli bir miktar şeker ilave edebilirsiniz arkadaşlar. Bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz. Ilınınca içine 1 bardak bozayı ilave ediyoruz. Daha sona el blendırı veya mutfak robotuyla çırpıyoruz. Kıvamı koyu olursa, biraz daha su ekleyerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Ekşiliğini ise mayalanma süresini uzatarak arttırabilirsiniz. İstediğiniz ekşiliğe geldiği zaman, buzdolabına alarak saklayabilirsiniz. Afiyet olsun !