Tatlısız duramıyorum arkadaşlar :) Bizim evde illaki her öğün bir tatlı olur. Bugün de Krem Karamel yaptık. Ancak şöyle ki, benim tarifim yumurtası az olan, kolay Krem Karamel tarifi. Yumurta kokusundan hoşlanmayanlar, yada fazla yumurta kullanmayıp daha hafif bir tatlı arayanlar için. Kolay Krem Karamel tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Hepinize lezzet dolu günler dileğiyle :)
Malzemeler :
1 Yumurta
1 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
1 Tepeleme Yemek Kaşığı Nişasta
1/2 Su Bardağı Şeker
1 kg. Süt
Karamel için de 8 Yemek Kaşığı Şeker
Yapılışı :
Yumurta, un, nişasta, şeker ve süt ile bir muhallebi pişiriyoruz. Islatılmış Krem Karamel kaplarına muhallebiyi boşaltıyoruz. Burada farklı olan, Krem Karamelin sosunun kabın altına değil de, muhallebiyi koyduktan sonra üzerine konulmasıdır. Bir tavada, 8 kaşık şeker ateşte eritilerek karamelize edilir ve bu sos sıcak olarak muhallebilerin üzerine paylaştırılır. Daha sonra, dolapta duran Krem Karamellerin üzerindeki sos eriyerek alta geçer. Ve ters çevirip servis yaptığımız zaman, resimdeki halini alır. İşte hepsi bu ! Afiyet olsun !